Posts

HAPPY 10th ANNIVERSARY

Image
Yeahhhh!! I'm still survive 'here' after 10 years. Hahahaha!! Boleh lah di kira sebagai #10yearschallenge

This was my first entry at the age of 20...

Kahkahkah pebendaaa lah aku pikir masa nak start buat blog ni. Kekonon nak jadikan tempat meluahkan perasaan dikala emo kot.

But yes...end up this blog tetap jadi tempat aku berkongsi, my travel journey. Tak banyak tapi adalah jugak bagi manfaat dekat orang lain, bagi guide nak travel ke mana-mana tempat yang aku pernah pergi. 

Bila scroll balik entry zaman-zaman belajar dulu, jadi rindu dekat kawan-kawan tapi sekarang semua dah ada life sendiri. Ada yang dah bertahun aku tak jumpa. Life must go on.😔



Once again, HAPPY ANNIVERSARY MY DEAR BLOG!



FOODTRIP : Kelantan

Image
Hi semuaaaa!! Memandangkan diawal 2019 aku tak travel ke mana-mana, selain daripada ke Kelantan untuk memuaskan nafsu serakah  makan yang membuak-buak.
Ayuhhh donk lanjut terusss! *ni ayat fav Kila* 

Kitorang memilih untuk naik flight memandangkan masing-masing dah menginjak ke 3 series, maka kosserrr lah nak drive lama-lama menuju ke Kelantan. Lagipun flight pun murah je masa tu jadi apa tunggu lagi, tanpa fikir panjang kitorang terus book tiket.
morning face masing-masing menunggu flight pukul 6.30 pagi
45 minit kemudian selamat tiba di Kota Bharu, driver Spice dah siap menunggu ketibaan kami. Cewahhh! Kredit kepada Spice punya aunty (CikBi) yang dengan senang hati bagi kitorang pinjam kereta & duduk kat villa dia FREE! Alhamdulillah...rezeki jangan ditolak.
Plan makan-makan kitorang memang titptop lah..pagi itu dimulakan dengan bersarapan di Kopitiam Kita yang begitu famous dengan roti titab. Yang bestnya bukan setakat ada roti titab je, macam-macam lagi makanan Kelantan yang …

Happy New Year 2019

Image
Haiii...

Seperti biasa hilang berbulan di sini tup-tup dah masuk tahun baru! How's 2019 treat you so far?

2018 is really something to me since I've completed my bucket list to travel to all ASEAN countries! *except Timor Leste* 


January - Guangzhou, China
February - Laos, Vientiane
February - Udon Thani, Thailand
March - Lombok, Indonesia
May - Yangon, Myanmar
May - Inle Lake, Myanmar
May - Bagan, Myanmar
September - Phuket, Thailand
September - Santubong, Sarawak
October - Ho Chi Minh, Vietnam


Thank you 2018 for all the memories! Let's see how 2019 is going to treat me. =)







Winter in Guangzhou, China

Image
Heyyyy aku kembali untuk menulis di sini setelah sekian lama menyepi di blog. Cewahhh! Aku rasa makin lama kosa kata aku semakin berkurangan, maka sebab tu aku tak boleh nak menulis dengan baik lagi. Cehhh..macam lah selama ni penulisan aku kat blog hebat sangat!😝
Jika sebelum ni aku pernah share trip Summer in Guangzhou , kali ini aku repeat lagi ke Guangzhou tapi pada musim sejuk walaupun kat sini tak ada salji pun, sekadar sejuk-sejuk manja gitu. Trip ni memang takde dalam plan jangka masa panjang pun tapi tiba-tiba China Southern Airlines (CSA) buat end year promo! Apa lagi...aku terus call Syiqa and saja je lah bagitau kot-kot dia nak pergi, ternyata! Masing-masing walaupun ada love hate dengan PRC tehtappp excited untuk kembali ke Guangzhou. Hahaha! Syiqa settle kan flight & hotel booking, aku settle kan visa application..jom terbang!
Trip ni dikira closing trip 2017 & opening trip 2018 since kitorang akan celebrate New Year dekat Guangzhou! Tapiiii...ada ke new year c…