Posts

Winter in Guangzhou, China

Image
Heyyyy aku kembali untuk menulis di sini setelah sekian lama menyepi di blog. Cewahhh! Aku rasa makin lama kosa kata aku semakin berkurangan, maka sebab tu aku tak boleh nak menulis dengan baik lagi. Cehhh..macam lah selama ni penulisan aku kat blog hebat sangat!😝
Jika sebelum ni aku pernah share trip Summer in Guangzhou , kali ini aku repeat lagi ke Guangzhou tapi pada musim sejuk walaupun kat sini tak ada salji pun, sekadar sejuk-sejuk manja gitu. Trip ni memang takde dalam plan jangka masa panjang pun tapi tiba-tiba China Southern Airlines (CSA) buat end year promo! Apa lagi...aku terus call Syiqa and saja je lah bagitau kot-kot dia nak pergi, ternyata! Masing-masing walaupun ada love hate dengan PRC tehtappp excited untuk kembali ke Guangzhou. Hahaha! Syiqa settle kan flight & hotel booking, aku settle kan visa application..jom terbang!
Trip ni dikira closing trip 2017 & opening trip 2018 since kitorang akan celebrate New Year dekat Guangzhou! Tapiiii...ada ke new year c…

Backpacking to Vientiane, Laos

Image
Hi guysss...amacam raya korang yang dah sebulan lebih berlalu? Berapa kilo dah naik balik selepas kemain eksyen kurus di bulan puasa, alih-alih baru seminggu raya baju dah ketat..kain kena bukak cangkuk dah. Hahahaha! Chill lahhh..tetiap tahun pun memang camtu kan? ;P
Entry kali ini kembali dengan edisi travel 2018! Wowww..padahal trip 2017 aku tak siap update pun lagi. Kehkehkeh! Ini bukannya apa, sebab trip yang ni macam tak ada apa sangat. Trip rebel namanya! Kenapa aku namakan camtu? Ini adalah bebenang...hahhaha feeling macam dekat twitter pulak!  Ok serius, sebabnya trip ni memang last minit plan dan kerana trip ke Acheh sebelum itu aku terpaksa cancel sebab boss tak approve cuti. Jadi sebagai staff yang rebel, aku apply cuti during Chinese New Year week tu dan beli tiket ke Vientiane on the spot once boss aku cakap "Yes, you can take leave during the CNY." Weehuuu!! Kebetulan pulak AA buat promo apa ntah dan harga tiket aku dapat murah. Tapi ada sedikit penyesalan la…